Daruri pentru suflet






Ce bucurie mai mare poate simți un preot de țară decât aceea în care copiii îl felicită chiar de ziua numelui  și, nu oriunde, ci în Casa Domnului?
 De ziua onomastică, de Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil, preotul parohiei Țepeș Vodă, Mihail Bănuc, a fost felicitat de școlarii și preșcolarii țepeșeni, însoțiți de cadrele didactice care-i îndrumă. Și pentru că preotul satului a fost întotdeauna în mijlocul micuților, aceștia l-au răsplătit pe Părintele cu brațele pline de florile recunoștinței lor, reușind, prin acest minunat gest, să-i încarce ochii cu lacrimi de fericire.

Încă o dovadă că în mediul rural parteneriatul dintre școală și biserică se derulează frumos, iar vlăstarele comunității zămislesc în viața familiei flori și mângâiere. Și pentru că elevii școlii noastre sunt la vârsta în care își creionează idealuri și își formează repere creștine, mi se pare de bun augur implicarea preotului în activitățile educative. Așa cum Mântuitorul se apropie de fiecare după gradul său de înțelegere, tot astfel și preotul comunică cu școlarii și preșcolarii în concordanță cu nivelul lor de percepție.

Felicitări pentru inițiativă micuților școlari și preșcolari țepeșeni, iar dumneavoastră părinte: ,,La mulți și binecuvântați ani! ”








Cornelia Vîju

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu se înjura şi nu se face spam

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.